Nieuws

Bartoli’s afsluiting Händel-Festjahr nu al uitverkocht

Het concert waarmee Cecilia Bartoli in oktober volgend jaar het Händel-Festjahr afsluit, is nu al uitverkocht. Dat terwijl de kaartverkoop slechts een week geleden begon. Volgens de organisatie laat het succes zien wat een aantrekkingskracht het feestelijke Händel-jaar heeft.

In 2009 is het 250 jaar geleden dat Georg Friedrich Händel overleed. De Stiftung Händel-Haus houdt daarom in de geboorteplaats van de componist, Halle, een feestjaar.

Het jaar wordt op 22 oktober 2009 afgesloten door de Italiaanse operaster Cecilia Bartoli. Zij geeft een concert in de Händel-Halle onder de titel ‘Händel und Zeitgenossen’. De mezzosopraan zingt aria’s uit Händels opera’s, onder begeleiding van het Barokensemble La Scintilla van de Oper Zürich.

Trots liet de organisatie vandaag weten dat het concert binnen een week uitverkocht is. Vanuit heel Duitsland komen de operaliefhebbers naar Halle toe. Maar komen ze voor Händel of komen ze voor Bartoli?

Vorig artikel

Staatsoper Stuttgart mengt motorgebrul met opera

Volgend artikel

L1 televisie zendt Gianni Schicchi uit

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.