Nieuws

Staatsoper Stuttgart mengt motorgebrul met opera

Opera is een breed spectrum, zo blijkt in Stuttgart. De Staatsoper in de Duitse stad is gisteren van start gegaan met een wel heel bijzondere productie: een opera waarin motorgeluiden gecombineerd worden met muziek.

De autofanaat mag gelukkig zijn met een componist als Marios Joannou Elia. De Cyprioot gebruikte geluiden van onder meer een Aston Martin en een Jaguar in Schwabengarage – Die Jagd, een opera die gisteren in première ging in Stuttgart.

De opera draait niet in het theater, maar in een echte garage, genaamd de Schwabengarage. Musici van het Staatsorchester Stuttgart en zangers van het Opernensemble combineren hun muzikale inbreng met alles aan geluid dat auto’s kunnen maken. Zo zit er een claxonconcert (op het rimte van een wals) in het stuk.

In de opera draait het om de spanning tussen techniek en natuur. De productie is de vijfde in de serie ‘Zeitoper’, waarmee de Staatsoper Stuttgart de straat op gaat met onconventionele opera’s.

Vorig artikel

Jacobs wint Klara-Carrièreprijs

Volgend artikel

Bartoli’s afsluiting Händel-Festjahr nu al uitverkocht

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.