Buitenlands nieuwsNieuws

Opera Luik biedt online gratis opera’s aan

De Opéra Royal de Wallonie uit Luik biedt via haar online uitzendkanaal gratis twee van Donizetti-opera’s aan: Il Campanello di notte en Rita, our le mari battu. Het operahuis zond eerder al (betaald en live) een paar voorstellingen uit via internet.

De Luikse Opera is al enige tijd bezig met het online uitzenden van producties, onder de noemer ‘Opera Live’. Het operahuis begon in februari met I Capuleti e i Montecchi van Bellini en ging in maart verder met Rigoletto.

De uitzendingen kostten een paar euro. Nu heeft het operahuis besloten een productie gratis aan te bieden: de twee Donizetti-operaatjes Il Campanello di notte en Rita, our le mari battu. Via de website van Opera Live kan een gratis ticket aangeschaft worden, waarmee je tot 11 juni de gelegenheid hebt de productie te bekijken.

Solisten in de productie zijn onder andere Alberto Rinaldi, Priscille Laplace, Monica Minarelli, Massimiliano Gagliardo en Aldo Caputo. Dirigent is Claudio Scimone, de regie komt van Stefano Mazzonis di Pralafera.

Het operahuis heeft een interactieve trailer gemaakt om de productie te introduceren.

Vorig artikel

Watts maakt plezier op tweede Jersey Festival

Volgend artikel

Xynix Opera speelt operathriller in openlucht

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.