Binnenkort

Xynix Opera speelt operathriller in openlucht

Het jeugdoperagezelschap Xynix Opera speelt in mei en juni de ‘thrilleropera’ Blauwbaard. De voorstellingen worden gespeeld voor de Veerensmederij, een industrieel monument in Amersfoort. Het gezelschap belooft een mysterieuze, bloedstollende productie.

Vorig jaar voerde Xynix Opera met succes Purcells King Arthur uit op Fort Rijnauwen, een fort nabij Utrecht. Dit jaar produceert het jeugdoperagezelschap wederom een openluchtproductie: Blauwbaard.

De productie wordt bij zonsondergang gespeeld op het terrein voor de Veerensmederij, een industrieel monument waar Xynix in oktober 2010 het eerste jeugdoperahuis van Nederland zal openen.

Het beroemde verhaal van hertog Blauwbaard wordt opnieuw verteld door Imme Dros. Het gaat over een mysterieuze, rijke man die in een oude smederij woont. Hij versiert Judith, die hij voor zijn vertrek de steutels van de smederij geeft, én een sleuteltje van een deur die ze absoluut niet mag openen. Iets wat ze uiteraard wel doet.

De muziek van Blauwbaard is geschreven door Chiel Meijering. De regie komt zoals gebruikelijk van Joke Hoolboom. De opera is een cross-over van diverse muziek- en dansstijlen.

De cast is in samenwerking met de Dutch National Opera Academy samengesteld en bestaat uit onder andere Niek Idelenburg (Blauwbaard), Leonie van Veen (Judith) en Fenna Ograjensek (Anna, de zus van Judith).

Blauwbaar wordt tussen 20 mei en 5 juni negen keer opgevoerd. Zie voor meer informatie de website van Xynix Opera of Opera op Locatie.

Vorig artikel

Opera Luik biedt online gratis opera’s aan

Volgend artikel

Altre Stelle blijft verstoken van drama

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.