Nieuws

Met stelt dit weekend honderden opera’s beschikbaar

De Metropolitan Opera geeft operaliefhebbers dit weekend de kans om meer dan 200 opera’s gratis te bekijken. De Met wil hiermee de Met Player promoten, een online systeem om de producties van de Met te kunnen bekijken.

Met de Met Player kun je online producties van de Met bekijken. Je meldt je aan, betaalt een bepaald abonnementsbedrag en kunt vervolgens talloze audio- en videofragmenten uit het archief van het beroemde Amerikaanse operahuis bekijken. In dat archief bevinden zich onder meer twintig video’s van volledige opera’s en tientallen audio-opnamen die teruggaan tot 1937.

Om deze nieuwe service te promoten, houdt de Met aanstaand weekend een soort ‘open huis’. Van vrijdagmiddag 1 mei tot en met middernacht op zondag 3 mei kun je gratis de Met Player uitproberen. Je moet je wel registreren om van de actie gebruik te maken.

Zie voor meer informatie en voor registratie www.metplayer.org. Op deze site zijn standaard ook enkele filmpjes ter illustratie van het systeem te bekijken.

Vorig artikel

Metropolitan Opera houdt tiendaags HD-festival

Volgend artikel

Villazón zegt debuut in Concertgebouw af

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.