HeadlineNieuws

Villazón zegt debuut in Concertgebouw af

Rolando Villazón heeft al zijn optredens tot eind 2009 afgezegd vanwege een operatie aan zijn stembanden. Het debuut dat hij aanstaande zaterdag in het Concertgebouw zou maken, is daarmee ook komen te vervallen.

(Foto: Felix Broede / DG).
(Foto: Felix Broede / DG).

‘Tot onze grote teleurstelling informeerde zijn management ons vandaag over de zeer recente ontdekking van een cyste op één van zijn stembanden, die operatief verwijderd dient te worden en waarna een lang traject van herstel van de stem zal volgen’, schreef Simon Reinink, algemeen directeur van het Concertgebouw, vandaag in een e-mail aan de kaartjeskopers voor het concert.

Villazón heeft al zijn optredens tot eind 2009 vanwege het lange herstel geannuleerd. Onder die optredens zitten een productie van L’Elisir d’Amore bij de Opéra Bastille in Parijs, met Anna Netrebko, en ook met Netrebko een optreden in Les Contes d’Hoffmann bij de Met. Of zijn optredens begin 2010 (waaronder Idomeneo met Netrebko in het Palais Garnier in Parijs) wel door kunnen gaan, is nog onzeker.

In de e-mail van Reinink verontschuldigde de beroemde tenor zich. „Graag wil ik mijn excuses aanbieden aan mijn fantastische publiek voor de gevolgen die deze afzegging voor hen heeft”, zei hij. „Ik ben dankbaar voor de loyaliteit en steun die ik van mijn fans en vrienden krijg en ik zie enorm uit naar het moment in 2010 waarop ik weer op het podium kan staan.”

Villazón zou zaterdag een concert geven met aria’s van Händel, begeleid door de Gabrieli Players onder leiding van Paul McCreesh. In 2009 had Villazón al voor diverse optredens bedankt, waaronder bij de Metropolitan Opera en in Baden-Baden.

Vorig artikel

Met stelt dit weekend honderden opera’s beschikbaar

Volgend artikel

De zaak Hoffmann: ter lering en vermaak

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.