Nieuws

Metropolitan Opera houdt tiendaags HD-festival

De Metropolitan Opera in New York wil operaliefhebbers ook in de zomer bedienen met opera, hoewel haar deuren dan gesloten zijn. Daarvoor heeft de Met het gloednieuwe ‘Summer FD Festival’ opgericht. Van 29 augustus tot en met 7 september draait het operahuis tien topproducties in het Lincoln Center Plaza.

De ‘Live in HD-series’ van de Metropolitan Opera zijn inmiddels wereldberoemd. Ook diverse Nederlandse bioscopen doen mee aan dat programma en draaien van tijd tot tijd live voorstellingen vanuit New York.

In de zomer wil de Met hiermee een festival beginnen. Tien producties met topzangers worden op evenzovele dagen geprojecteerd in het Lincoln Center Plaza. De toegang is gratis; wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

De Met-producties bevatten louter grote namen. Namen als Juan Diego Flórez, Anna Netrebko, Roberto Alagna, Joyce DiDonato, Dmitri Hvrostovsky, Renée Fleming, Ramón Vargas, Natalie Dessay en Angela Georghiu.

De producties die gespeeld worden zijn (in chronologische volgorde): Il Barbiere di Siviglia, Roméo et Juliette, Eugene Onegin, Macbeth, La Fille du Régiment, Peter Grimes, La Bohème, Orfeo ed Euridice, Il Trittico en Madama Butterfly.

Vorig artikel

Traditionele Traviata met genoeg dramatiek

Volgend artikel

Met stelt dit weekend honderden opera’s beschikbaar

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.