Home » Achtergrond

Tenor Brian Galliford overleden

27 oktober 2017 1 reactie

door

De Britse tenor Brian Galliford is op vrijdag 27 oktober overleden. Galliford woonde sinds 1991 in Amsterdam en trad regelmatig op bij De Nationale Opera.

Brian Galliford (rechts) als 1ste patiënt in de wereldpremière van A Dog’s Heart bij De Nationale Opera. (© Monika Rittershaus)

Brian Galliford werd op 8 januari 1964 in Engeland geboren en studeerde aan de Guildhall School of Music & Drama. In 1991 vestigde hij zich in Amsterdam, waar hij vele malen optrad bij De Nationale Opera, onder meer in Die Meistersinger von Nürnberg, Salome, Der Rosenkavalier, Die tote Stadt en Boris Godoenov. Bij de wereldpremière van A Dog’s Heart van Raskatov in 2010 zong hij de rollen van 1ste Patiënt en Provocateur.

Galliford trad ook op bij de Nederlandse Reisopera en Opera Zuid, en buiten Nederland bij onder meer het Glyndebourne Festival, de Bregenzer Festspiele en de Wiener Kammeroper.

1 reactie »

  • Mauricio zei:

    Een markante persoonlijkheid met een wendbare stem en intelligent in de keuze van zijn rollen. Biitengewoon iemand om mee te werken en altijd collegiaal. Wij zullen hem missen!

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.