Achtergrond

Tenor Brian Galliford overleden

De Britse tenor Brian Galliford is op vrijdag 27 oktober overleden. Galliford woonde sinds 1991 in Amsterdam en trad regelmatig op bij De Nationale Opera.

Brian Galliford (rechts) als 1ste patiënt in de wereldpremière van A Dog’s Heart bij De Nationale Opera. (© Monika Rittershaus)

Brian Galliford werd op 8 januari 1964 in Engeland geboren en studeerde aan de Guildhall School of Music & Drama. In 1991 vestigde hij zich in Amsterdam, waar hij vele malen optrad bij De Nationale Opera, onder meer in Die Meistersinger von Nürnberg, Salome, Der Rosenkavalier, Die tote Stadt en Boris Godoenov. Bij de wereldpremière van A Dog’s Heart van Raskatov in 2010 zong hij de rollen van 1ste Patiënt en Provocateur.

Galliford trad ook op bij de Nederlandse Reisopera en Opera Zuid, en buiten Nederland bij onder meer het Glyndebourne Festival, de Bregenzer Festspiele en de Wiener Kammeroper.

Vorig artikel

Opera in de media: week 44

Volgend artikel

Festival Vocallis vaart nieuwe koers

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

1 Reactie

  1. Mauricio
    27 oktober 2017 at 19:13

    Een markante persoonlijkheid met een wendbare stem en intelligent in de keuze van zijn rollen. Biitengewoon iemand om mee te werken en altijd collegiaal. Wij zullen hem missen!