Binnenkort

Robert Holl zingt liederen van Moessorgski

De bekende Nederlandse bas Robert Holl voert samen met Asko|Schönberg donderdag 10 februari liederen van Modest Moessorgski uit in het Concertgebouw. Het ensemble voegt daar twee Nederlandse premières van Russische werken aan toe.

Robert Holl.

Het concert van Holl en Asko|Schönberg is onderdeel van het Rusland Festival van het Concertgebouw. Het programma is dan ook geheel Russisch getoonzet.

Holl zal de ‘liederen en dansen van de dood’ van Moessorgski zingen. Hij voert de werken uit in een arrangement van Alexander Raskatov, die er naast de instrumentatie ook eigen noten aan toegevoegd heeft.

Na dit vocale deel zal het ensemble Asko|Schönberg het concert onder leiding van Reinbert de Leeuw voortzetten met twee Nederlandse premières. Van Vladimir Tarnopolski wordt ‘Eastanbul’ opgevoerd, een muzikaal verslag van het verblijf van de componist in Istanbul.

Daarna volgt ‘Aus dem stillen Raume…’ van Valery Voronov, een opdrachtwerk van Asko|Schönberg, het Festival d’automne en het Concertgebouw.

Het concert begint om 21.00 uur in de Grote Zaal. Zie voor meer informatie de website van het Concertgebouw.

Vorig artikel

Met brengt Nixon in China op het witte doek

Volgend artikel

Opera op het Rotterdamse Filmfestival 2011

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.