Binnenkort

Marionetten Theater brengt nieuwe Faust

Het Amsterdams Marionetten Theater brengt vanaf vrijdag 30 november zijn eigen versie van het beroemde Faust-verhaal: De wonderbaarlijke reis van Doctor Faust. De marionettenvoorstelling is gebaseerd op oude volkspoppenspelen en muziek van Gounod, Marenco, Wagner en Offenbach.

Het Amsterdams Marionetten Theater (AMT) betitelt zijn nieuwe voorstelling als ‘poëtisch muziektheater’ en belooft een ‘spannend avontuur vol magie en tovenarij, met humor én een vleugje filosofie’.

Faust is een geleerde die zijn ziel aan de duivel verkoopt om de wereld te ontdekken. De productie van het marionettentheater vertelt het Faust-verhaal aan de hand van oude volkspoppenspelen, die al voor Goethe’s beroemde roman de mythische Faust-figuur opvoerden.

Muziek speelt een grote rol in de productie van het gezelschap. In een bijzondere bewerking voor harmonium, piano, slagwerk en cello klinkt repertoire van Gounod, Marenco, Wagner en Offenbach. De voorstelling wordt niet live begeleid, maar door middel van een muziekopname, gemaakt onder leiding van Vaughan Schlepp.

De wonderbaarlijke reis van Doctor Faust gaat op vrijdag 30 november in première. In december en januari volgen er meer voorstellingen.

Zie voor meer informatie de website van het Amsterdams Marionetten Theater.

Vorig artikel

Scholieren pluizen Simplicius uit

Volgend artikel

Bartoli geeft magisch pleidooi voor Steffani

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.