BinnenkortNieuws

Raoul Steffani treedt op met Lucie Horsch

In december geeft bariton Raoul Steffani meerdere liedrecitals in Leiden en Amsterdam. Zijn begeleidster is Lucie Horsch, die niet alleen excelleert op de blokfluit, maar ook de pianistische kwaliteiten heeft om een zanger als Raoul Steffani te begeleiden.

Raoul Steffani. (© Tessa Posthuma de Boer)

De Nederlandse bariton Raoul Steffani is één van de toonaangevende zangers van zijn generatie. Hij werd afgelopen jaren verschillende malen onderscheiden, onder meer met de publieksprijs van de Dutch Classical Talent Award (samen met pianist Daan Boertien), het Grachtenfestival Conservatorium Concours en de GrachtenfestivalPrijs.

Steffani’s eerste cd, die hij opnam met Gerold Huber, was een heel persoonlijke keuze uit het liedrepertoire. Zijn platenmaatschappij gaf hem alle vrijheid. ‘Bij Challenge staan ze echt achter je, denken mee en helpen waar dat nodig is. Ik mocht zelf het programma voor de cd bepalen. Het zijn allemaal stukken die een rol speelden in het begin van mijn carrière en ook in het begin van de carrières van Grieg, Schumann, Sibelius en Berg. Toen ze die liederen componeerden, waren ze bijna allemaal tussen de 20 en 30, net als ik nu’, vertelde de zanger bij het verschijnen van de cd Deep in a dream in een interview met Place de l’Opera.

Raoul Steffani en Lucie Horsch studeerden samen aan het Conservatorium van Amsterdam. Lucie Horsch is bekend als blokfluitiste; ze kreeg door dat instrument recent de Nederlandse Muziekprijs. Minder bekend is dat ze ook op hoog niveau piano speelt. Ze studeert bij Jan Wijn, die heel veel andere succesvolle pianisten heeft opgeleid. Naast piano en blokfluit is Lucie Horsch ook een vocaal talent. Ze zong zeven jaar in het Nationaal Kinderkoor.

De twee brengen in hun komende recitals, aan het eind van het Beethovenjaar, een hommage aan de componist, met onder meer zijn cyclus An die ferne Geliebte en enkele liederen zoals ‘Adelaïde’. Na vier liederen van Grieg eindigt het optreden met drie stukken van de Noorse componist Agathe Backer-Grøndahl.

De optredens vinden plaats in de Stadsgehoorzaal in Leiden op woensdag 16 december (18.00 en 20.15 uur) en in de Waalse Kerk in Amsterdam op vrijdag 18 december (19.00 en 21.00 uur). Het optreden in Leiden wordt live uitgezonden in het Avondconcert op NPO Radio 4. Zie voor meer informatie de website van Raoul Steffani.

Vorig artikel

Cité de l’Opera: Jasper, Kirsten, Lisette

Volgend artikel

Leonard Evers nieuwe presentator Vrijdagconcert

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.