Nieuws

Leonard Evers nieuwe presentator Vrijdagconcert

Componist en dirigent Leonard Evers, bekend van onder meer zijn familieopera’s bij De Nationale Opera, wordt vanaf 1 januari 2021 de nieuwe presentator van het AVROTROS Vrijdagconcert.

Leonard Evers. (© Mark Driessen)

AVROTROS organiseert iedere vrijdagavond een concert in TivoliVredenburg in Utrecht, dat live op NPO Radio 4 te horen is. Als presentator zal Leonard Evers vanaf volgend jaar de toelichtingen en de interviews verzorgen. ‘In de concertserie staan toegankelijkheid, innovatie en jong talent centraal. In zijn werk als dirigent en componist is Leonard daar altijd al mee bezig en deze presentatieklus is hem dan ook op het lijf geschreven’, licht de concertserie toe.

Deze maand gaat bij De Nationale Opera (DNO) de familieopera Goud! van Leonard Evers in première. Eerder was bij DNO zijn compositie Kriebel te horen, een opera voor de allerkleinsten (2 tot 4 jaar).

De afgelopen jaren werkte Evers verder samen met onder meer het Residentie Orkest, het Koninklijk Concertgebouworkest, Phion en het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

Vorig artikel

Raoul Steffani treedt op met Lucie Horsch

Volgend artikel

Studio Nibelheim: Willem Bruls over 2020

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.