BinnenkortFeaturedNieuws

Dido met Dame Sarah Connolly en meer

De Early Opera Company  komt op 2 oktober naar Eindhoven, waar ter gelegenheid van het 30 jarig jubileum van het Muziekgebouw Frits Philips Eindhoven speciale concerten worden gegeven. Op het programma staan het miniatuur muziekdrama Actéon van Charpentier en de opera Dido and Aeneas van Henry Purcell.

Niemand minder dan Dame Sarah Connolly zingt Dido. De rest van de rollen worden vertolkt door Edward Grint, bas-bariton (Aeneas / jager), Hilary Summers, alt (tovenares/ Junon), Sam Boden, tenor (matroos, geest / Actéon, jager), Rowan Pierce:, sopraan (Belinda, 1e heks / Diane, Daphné) en Miriam Allen, sopraan (2e dame, 2e heks / Arthebuze, Hyale).

Dame Sarah Connolly. (© Christopher Pledger)

De uitvoering op 2 oktober begint om 13.30 uur in de Grote Zaal van het Muziekgebouw Frits Philips Eindhoven.

Italienisches Liederbuch

Sopraan Laetitia Gerards en bariton Raoul Steffani zingen met pianist Daan Boertien de komende weken een aantal malen de humoristische en soms bitterzoete liederen vol liefdesperikelen uit Hugo Wolfs Italienisches Liederbuch en vullen die aan met duetten van Schumann en Mendelssohn.

Laetitia Gerards en raul Steffani Foto:@Tessa Posthuma de Boer

De korte tournee begint op 24 september en loopt tot en met 6 november. Het eerste concert is in Bussum op 24 september om 20.30 uur in de Tindal Villa. Een interview met beide zangers verschijnt binnenkort hier op Place de l´Opera.

Stotijn en Strauss

Mezzo sopraan Christianne Stotijn zingt liederen van Strauss met Phion, waarmee een lang gekoesterde wens van Christianne in vervulling gaat.

De uitvoeringen zijn in Enschede, Zwolle, Apeldoorn, Arnhem en Nijmegen. Daarnaast leidt dirigent Kahchun Wong het orkest in  Strauss’ ´Also sprach Zarathustra´.

Christianne Stotijn. (© Marco Borggreve)

Concerten op 23 september, 27 en 30 september en 1 en 2 oktober.

Wereldpremières

Op 22 september vonden er in een concert maar liefst twee wereldpremières plaats van Nederlandse componisten.

Thomas Beijer, winnaar van de Nederlandse Muziekprijs,  schreef speciaal voor het jubileum van Pyrnarello een nieuwe compositie voor 8 Pynarelli en tenor Peter Gijsbertsen en er was in hetzelfde concert nóg een wereldpremière van Bart Visman.

Het programma dat nog 5 keer gegeven wordt is:

Schubert: Delen uit octet
Thomas Beijer: La tarde sin mañana (wereldpremière op 22 september)
Bart Visman: And don’t you remember… (wereldpremière op 22 september)

De concerten zijn op 23 september in het Rietveldpaviljoen, in Amersfoort , op  25 september in de Grote Kerk in Muiden, op 30 september in de Vondelkerk in Amsterdam en op 2 oktober in de Dorpskerk Nieuwenhoorn in Hellevoetsluis.

 

Voor alle informatie kunt u op onze agenda terecht.

 

Vorig artikel

Opera in de bioscoop in Voorschoten

Volgend artikel

Strijkkwartetten vol opera

De auteur

Bo van der Meulen

Bo van der Meulen