Home » Binnenkort, Nieuws

Carmen met sterrencast in Nederlandse bios

11 oktober 2010 Geen reacties

Verschillende Nederlandse bioscopen zenden op woensdag 13 oktober live een Carmen-productie uit Barcelona uit. In de cast zijn sterren te zien als Roberto Alagna, Marina Poplavskaya en Erwin Schrott. De regie is van Calixto Bieito.

Affiche van de Carmen-uitzending.

Niet alleen de Metropolitan Opera uit New York waagt zich aan wereldwijde bioscoopuitzendingen. Ook andere grote operahuizen laten zich steeds vaker zien aan een internationaal publiek.

Daaronder het Gran Teatre del Liceu uit Barcelona. Dat zal op 13 oktober Bizets klassieker Carmen live uitzenden in diverse bioscopen in Nederland. Daaronder de JT-bioscopen in Amersfoort, Heerhugowaard en Nijmegen, het Heerenstraat Theater in Wageningen, Luxor Venray en de Bios Heerenveen.

De productie wordt geleid door Marc Piollet, met een regie van Calixto Bieito. De cast bestaat uit sterren als Roberto Alagna (Don José), Béatrice Uria-Monzon (Carmen), Marina Poplavskaya (Micaëla) en Erwin Schrott (Escamillo).

Voor JT Amersfoort is het de eerste operavoorstelling. De bioscoop gaat de rest van het seizoen iedere maand een live of live opgenomen opera uitzenden. Zo is er in november een Madama Butterfly uit San Francisco te zien, klinkt in januari een Tosca uit Genua en is februari goed voor een Roméo et Juliette uit Salzburg. Zie voor meer informatie de website van JT bioscopen.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.