Goud! Jeugdopera

Goud! is een jeugdopera van componist Leonard Evers op een libretto van Flora Verbrugge. Het werk is gebaseerd op een sprookje van de gebroeders Grimm. Nadat de jeugdopera een internationaal succes werd en Sophie de Lint aantrad als directeur van De Nationale Opera, was het haar wens om Goud! ook in het Amsterdamse Muziektheater te vertonen. Dat gebeurt nu tijdens de Kindermuziekweek.

Beeld: Bjorn Frins

De première op 1 april is om 19.00 uur.

Op zaterdag 2 en zondag 3 april zijn er telkens twee voorstellingen, respectievelijk om 14.00 en 16.00 uur.

Daarnaast gaat de jeugdopera op tournee door verschillende theaters in Nederland tussen 12 mei en 6 juni.

Het verhaal

Jacob vangt op een dag een vis met speciale krachten: hij kan al je verlangens vervullen. Daar maken Jacob en zijn ouders gebruik van, omdat ze arm zijn en hun verlangens groot zijn. Dat klinkt heel fijn in de oren, alleen beginnen Jacob en zijn ouders ongelukkiger te worden en de vis steeds zwakker naarmate de hoeveelheid van de wensen toenemen.

Een slagwerker en een zangeres spelen en zingen het sprookje van Grimm over de tovervis. De geluiden van de zee en de vis worden verklankt door de verschillende instrumenten van de slagwerker.

Kenza Koutchoukali regisseerde de voorstelling. Met afwisselend: Vera Fiselier en Nienke Nasserian, zang en spel  en Jennifer Heins en Laura Trompetter, percussie en spel.

Voor kaarten en meer informatie: http://www.operaballet.nl

Kijken https://www.youtube.com/watch?v=WAmFOAwB_HE

Datum

apr 01 - 03 2022
Expired!

Locatie

Boekmanzaal
De Nationale Opera
Categorie

Organisator

De Nationale Opera
Website
https://www.operaballet.nl
DELEN

Goud! Jeugdopera