Parsifal (derde akte)

‘Een opera als een spirituele sessie in een mystieke omgeving.’ Zo omschrijft initiatiefnemer Marc Pantus de uitvoering van de derde akte van Wagners opera Parsifal in een bewerking voor drie zangers, piano, harmonium, synthesizer, basgitaar en klokken (12 t/m 23 september 2021).

In deze sterk gereduceerde versie zingen drie mensen de vier rollen. De handeling vindt plaats in de huiskamer van een verpleegtehuis. De kamer is bevolkt met patiënten die op de dood wachten, en hun verzorgend personeel. Ondertussen klinkt de bedwelmende, meditatieve muziek van Wagner, uitgevoerd door onder anderen Marcel Reijans, Merlijn Runia en Marc Pantus. Andrea Friggi heeft de muzikale leiding.

De uitvoeringen worden in het Duits gezongen en Nederlands ondertiteld en zijn mede mogelijk gemaakt door het Wagnergenootschap Nederland, de NTR/Radio 4, het Kickstartfonds en het Fonds Podiumkunsten. Van 12 tot en met 23 september zijn er voorstellingen in de Cenakelkerk in het dorp Heilig Landstichting (12 en 19 september) en de Dominicuskerk in Amsterdam (17 en 23 september).

Datum

sep 17 2021
Expired!

Locatie

Dominicuskerk Amsterdam
Spuistraat 12, 1012 TS Amsterdam, Nederland
Website
https://dominicusamsterdam.nl
Categorie

Organisator

Stichting I Piccolo Holandesi
DELEN

Parsifal (derde akte)