Nieuws

Mansfield ontvangt koninklijke onderscheiding

Nicolas Mansfield, voormalig algemeen en artistiek directeur van de Nederlandse Reisopera, ontvangt op 30 april een koninklijke onderscheiding voor zijn ‘grootse prestaties voor de cultuursector in het algemeen en de Reisopera in het bijzonder’.

Nicolas Mansfield. (© Maarten Corbijn)

Mansfield was bijna twintig jaar verbonden aan de Nederlandse Reisopera. Hij begon als dirigent van het operakoor, werd vervolgens hoofd productiebureau en volgde in 2013 Guus Mostart op als intendant, op een moment dat de cultuursector hard getroffen werd door bezuinigingen.

‘De vraag rees of de Reisopera deze klap ooit nog te boven zou komen en of zij nog wel bestaansrecht zou hebben’, stelt het Enschede gezelschap in een bericht over Mansfields onderscheiding. ‘Ondanks deze zware tegenslagen is het Mansfield gelukt om de Reisopera ‘opnieuw uit te vinden’ en het gezelschap tot één van de meest succesvolle operagezelschappen van Nederland te maken. Een ongelooflijke prestatie waarvoor de cultuursector en de Nederlandse Reisopera hem zeer dankbaar is.’

Mansfield is niet het enige kopstuk uit de wereld van de klassieke muziek dat onderscheiden wordt. Op maandag werd pianiste Reinild Mees, bekend van haar vele liedrecitals en lied-cd’s, in Amsterdam tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau benoemd.

Vorig artikel

Marton plaatst Dido and Aeneas in nieuw kader

Volgend artikel

Cité de l’Opera: Kyle, Elza en Anthony

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.