Nieuws

Restant tournee Orphée geannuleerd

De resterende voorstellingen van Orphée | L’Amour | Eurydice zijn geannuleerd. De coproductie van De Nationale Opera, Opera Zuid en de Nederlandse Reisopera zou nog te zien zijn in Maastricht en Eindhoven, maar de zes voorstellingen moeten om uiteenlopende redenen geschrapt worden.

Scène uit Orphée | L’Amour | Eurydice. (© Marco Borggreve)

De voorstellingen in Studio Malpertuis in Maastricht (11 t/m 13 maart) zijn geannuleerd in verband met corona. Er wordt nog onderzocht of de uitvoeringen later ingehaald kunnen worden.

De speelreeks in Microlab Strijp-S in Eindhoven (18 t/m 20 maart), waarmee de tournee door het land besloten zou worden, komt te vervallen omdat de gemeente Eindhoven de locatie heeft aangewezen als opvangcentrum voor vluchtelingen uit Oekraïne. ‘De coproducerende gezelschappen vinden het bijzonder spijtig dat de geplande tournee niet kan worden voltooid, maar hebben uiteraard alle begrip voor het besluit van het gemeentebestuur’, schrijven de drie gezelschappen in een reactie.

Orphée | L’Amour | Eurydice, of kortweg O/A/E, ging half februari in première in Enschede en deed afgelopen week het Opera Forward Festival in Amsterdam aan. In de voorstelling kan het publiek zelf kiezen of het het verhaal vanuit het perspectief van Orphée of vanuit het perspectief van Eurydice wil beleven. Tijdens een deel van de voorstelling draagt het publiek een VR-bril om beelden van VR-regisseur Avinash Changa te zien. Lees ook de recensie die Place de l’Opera over de productie schreef.

Vorig artikel

Trojahn hult Eurydice in mysterieuze klanken

Volgend artikel

Lilian Farahani zingt over sterke vrouwen

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.