Nieuws

Cité de l’Opera: Kyle, Elza en Anthony

Het grote operanieuws leest u dagelijks op Place de l’Opera. Naast dat nieuws is er een voortdurende stroom van berichten via Twitter en andere sociale media. Vaak relevant, soms alleen amusant, maar meestal de moeite waard om er kennis van te nemen. Cité de l’Opera houdt het allemaal voor u bij. Deze week aflevering 294.

Kyle in Amsterdam
Kyle Ketelsen, hij was eerder hier voor The Rake’s Progress, zingt samen met onder anderen Annette Dasch en John Osborn in de Holland Festival-productie van De Nationale Opera. In juni zijn de voorstellingen te zien.

Les van de Dame
Wie les wil van Dame Felicity Palmer kan terecht op haar website.

Le nozze di DD
De steden Düsseldorf en Duisburg hebben een operahuwelijk. Wat ook in een gewoon huwelijk een goed idee zou zijn: ze evalueren en hebben besloten nog tot 2027 getrouwd te blijven in de Oper am Rhein.

De betekenis van Händel
Paul Thomas spreekt voor zijn podcast voor Presto met Händel-expert Suzanne Aspden over de artistieke reis die de componist maakte van Italiaanse cantates en opera’s naar zijn latere Britse oratoria.

Radamisto, Händels eerste opera voor de Royal Academy of Music, ging vandaag precies 301 jaar geleden in première. Helaas zijn er geen rodeloperbeelden van dat evenement.

Zangwedstrijd
BBC Cardiff Singer of the World, één van de bekendere zangconcoursen, gaat dit jaar door zonder publiek. Van 12 tot en met 19 juni treden deelnemers uit vijftien landen aan. BBC-radio besteedt dagelijks aandacht aan de competitie, die eerder namen voortbracht als Karita Mattila en Dmitri Hvorostovsky.

Advies van Stephanie Blythe
Door het vaccinatiebeleid is het operapubliek – weleens wat ouder – het eerst veilig dankzij Pfizer en Astra.

Toch nog Wagner
Volgende week zaterdag zingen verschillende bekende namen werk van Wagner in een door de Metropolitan Opera georganiseerd streamconcert vanuit Wiesbaden. Elza van den Heever, die vorig jaar zou debuteren als Senta bij De Nationale Opera, werkt mee.

Open the doors
Wordt alles anders na corona? Volgens zanger Anthony Roth Costanzo (bekend van zijn rol in Akhnaten in de Met) wel.

Opera en eten
De pauzes blijven in Glyndebourne lang genoeg voor smoked salmon en een prettige Italiaanse bubbel uit de bij Harrods aangeschafte hamper.

Vorig artikel

Mansfield ontvangt koninklijke onderscheiding

Volgend artikel

Twee opera's tijdens Theater Na de Dam

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.