Home » Buitenlands nieuws, Nieuws

Zürich huist vele sterren in 2010/2011

Zürich1 april 2010 1 reactie

Het Opernhaus Zürich huist vele sterren in haar seizoen 2010/2011, dat vorige week gepresenteerd werd. Op het programma staan zangers als Carlos Álvarez, Leo Nucci, Thomas Hampson, Eva Mei, Cecilia Bartoli en Rolando Villazón.

Het Opernhaus Zürich (foto: Suzanne Schwiertz).

In 2010/2011 zet het prominente operahuis van Zürich veertien nieuwe producties op het toneel. Hieronder enkele producties uitgelicht.

Het seizoen opent met het onbekende Der Stein der Weisen oder Die Zauberinsel, gecomponeerd door Schikaneder, Mozart, Henneberg, Schack en Gerl. Deze productie draait in het Theater Winterthur.

Onder leiding van Carlo Rizzi is in september 2010 Les Pêcheurs de Perles te horen. In de cast onder andere Malin Hartelius en Carlos Álvarez.

Van Richard Wagner zijn twee producties te zien. In januari 2011 Tannhäuser, in een productie van Harry Kupfer, die voor het eerst in Zürich te zien is. De cast bestaat uit onder andere Peter Seiffert, Nina Stemme en Vesselina Kasarova. Ingo Metzmacher dirigeert.

In juni 2011 volgt dan een productie van Parsifal van de hand van Claus Guth, met solisten als Thomas Hampson, Matti Salminen, Andreas Hörl en Stuart Skelton. Daniele Gatti dirigeert.

Van Verdi zijn er maar liefst drie titels. In december 2010 I masnadieri met onder andere Thomas Hampson, Fabio Sartori en Isabel Rey. In maart 2011 Falstaff met Leo Nucci in de titelrol en verder onder andere Barbara Frittoli. En in april 2011 Un ballo in maschera met Piotr Beczala, wederom Leo Nucci, Micaela Carosi en Yvonne Naef.

Hedendaags werk is er van componist Marc-André Dalbavie, die zelf de wereldpremière van zijn Gesualdo dirigeert in oktober 2010. Ook bijzonder is de eerste uivoering van Moses und Aron sinds de wereldpremière van het stuk in 1957 in Zürich. Achim Freyer regisseert deze productie.

Een cast met onder andere Michele Pertusi, Antonino Siragusa en Eva Mei voert in november 2010 Guillaume Tell op. Ook van Rossini is Le Comte Ory te zien, in januari 2011. Ster in die voorstelling is Cecilia Bartoli.

Elena Mosuc maakt in februari 2011 haar roldebuut in Norma, met Vittorio Grigolo als Pollione en Michelle Breedt als Adalgisa. Stertenor Rolando Villazón zingt in juli 2011 in Il re pastore van Mozart, met William Christie als muzikaal leider.

door

1 reactie »

  • Alessandro zei:

    Ich freue mich vor allem auf Rossini!

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.