Nieuws

Nieuw: Opera voor beginners

Nog nooit een opera bezocht? Zelfs geen flauwe notie wat opera is? Place de l’Opera is verrijkt met een speciaal gedeelte voor beginners. Het bevat vier delen, waarmee iemand zich optimaal kan voorbereiden op zijn operadebuut.

Voor veel mensen is de drempel om naar een opera te gaan vrij hoog. Niet alleen door de toegangsprijzen, maar ook door tal van vooroordelen. Bij nader inzien valt het allemaal echter wel mee. De redactie van Place de l’Opera is ervan overtuigd dat opera lang niet zo ontoegankelijk is als sommigen denken.

Het nieuwe websitegedeelte ‘Opera voor beginners’ bestaat uit vier delen. Een deel met algemene vragen over opera, een deel met tips voor een eerste bezoek aan een opera, een kijkwijzer voor leuke producties die momenteel te zien zijn en een staalkaart van opera. In dat laatste deel wordt aan de hand van Youtube-filmpjes iets getoond van wat je bij een opera kan verwachten.

Tips over uitbreiding en/of verbetering van ‘Opera voor beginners’ zijn van harte welkom. Mail naar: redactie@operamagazine.nl.

Zie het gedeelte Opera voor Beginners.

Vorig artikel

‘Stop opera in een reservaat’

Volgend artikel

Opera Zuid overtuigt met vlotte Figaro

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.