AchtergrondHeadline

Place de l’Opera bestaat zeven jaar

Place de l’Opera bestaat vandaag zeven jaar. Ons webmagazine voor operaliefhebbers groeide de afgelopen jaargang verder door, met honderdduizenden bezoekers en meer dan een half miljoen gelezen pagina’s. Doel voor 2016: meer aandacht voor toegankelijkheid.

Logo Place de l'Opera AlternatiefPlace de l’Opera werd in januari 2009 opgericht om een platform te bieden aan operaliefhebbers in Nederland. Sindsdien bedient de redactie zijn lezers met nieuwsberichten, recensies, interviews, aankondigingen, achtergronden, podcasts en andere artikelen rond de opera-actualiteit.

Een groot woord van dank verdienen alle schrijvers die de afgelopen jaargang bijdroegen aan Place de l’Opera met recensies van voorstellingen, cd’s en dvd’s. Bijzondere vermelding verdienen Basia Jaworski, die ook afgelopen jaar haar licht over vele nieuwe cd- en dvd-uitgaven liet schijnen, en François van den Anker, die tal van regisseurs, dirigenten en zangers sprak en hun verhalen optekende in geschreven interviews en podcasts.

2016

In het komende jaar, de achtste jaargang van Place de l’Opera, willen we extra aandacht geven aan de toegankelijkheid van het operagenre. Het is iets wat alle operagezelschappen bezighoudt, getuige de talloze initiatieven om de kunstvorm uit te leggen en dichtbij te brengen. Het is ook iets wat nodig blijft. Onze pagina ‘Opera voor beginners‘ is niet voor niets al jaren één van de best bezochte gedeeltes van de website.

Om te beginnen, zullen we begin dit jaar het gedeelte ‘Opera voor beginners’ vernieuwen. Ook zullen we met regelmaat laagdrempelige introducties plaatsen over opera’s en operacomponisten. Verder worden recensies en achtergrondverhalen waar nodig van verklarende woordenlijstjes of toelichtingen voorzien. Dat en meer.

Daarnaast zetten we uiteraard onze gebruikelijke verslaggeving van het Nederlandse en internationale operagebeuren voort, met iedere week nieuwe artikelen. Wilt u op een makkelijke manier op de hoogte blijven van onze content? Meld u dan in de rechterkolom aan voor de nieuwsbrief.

We wensen al onze lezers een prachtig nieuw Place de l’Opera-jaar toe!

Tips of opmerkingen over de website? Laat het de redactie weten via redactie@operamagazine.nl.

Vorig artikel

Deirdre Angenent bezingt de liefde in Ede

Volgend artikel

Matinee speelt Puccini's Madama Butterfly

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

8Reacties

 1. Susan
  10 januari 2016 at 06:40

  Proficiat! Het geeft mij elke week weer veel leesplezier!

 2. Ben Siebers
  10 januari 2016 at 11:17

  Van harte gefeliciteerd en op naar de volgende 7 jaar, Een paar maal per week bezoek ik de website en lees ik met veel plezier de artikelen en recensies.

 3. John de Jong
  10 januari 2016 at 14:30

  Van harte gefeliciteerd met jullie verjaardag.
  Ik lees Place de l’Opera met veel plezier en heb bewondering hoe jullie in de roerige operawereld je eigen weg kiezen en steeds weer een andere focus leggen op de combinatie van muziek en theater met aandacht voor de kwaliteit van het klassieke, maar ook met een open mind naar het eigentijdse.

  Zelfs Cité de l’opéra, waar ik toch wat voor vreesde, lukt het redelijk om enig niveau te houden, al had de rubriek – analoog naar RTL Boulevard – wat mij betreft Boulevard de l’Opéra geheten.

  Nog vele jaren!

 4. Hans van Verseveld
  10 januari 2016 at 16:59

  Heerlijk om bijna dagelijks met die zeer gewenste opera spam geconfronteerd te worden. Wie had kunnen denken, dat dit prachtige kind 7 jaar oud zou worden. Proficiat en ga zo door.

 5. kersten
  10 januari 2016 at 19:27

  Proficiat en dank, Place de l`Opera!
  Knap ook dat en hoe mijn lijfwebsite, tot genoegen van groen en rijp, zich steeds weer (en floploos!) weet te vernieuwen!

 6. Leen Roetman
  11 januari 2016 at 11:37

  Fantastisch en gefeliciteerd. Ik hoop dat jullie de middelen vinden om de website te vernieuwen. Dat kan wel beter.

 7. 13 januari 2016 at 13:14

  Gefeliciteerd.
  Ga zo door heel fijn om te lezen elke keer.
  Hartelijk DANK.

 8. Simonne De Vos
  16 januari 2016 at 11:13

  Vanuit België, meer bepaald Antwerpen, een “dikke” proficiat!
  Ik lees Place de l’Opera altijd met véél goesting!!!