BinnenkortNieuws

Nieuw initiatief Opera per Bambini van start

Onder de naam Opera per Bambini! heeft Opera per Tutti een nieuw initiatief gelanceerd om kinderen van 6 tot 12 jaar kennis te laten maken met operamuziek. De eerste voorstelling luidt The Noise of Opera en is vanaf 13 maart in de Vondelkerk in Amsterdam te zien.

Opera per Tutti is een gezelschap dat regelmatig laagdrempelige operaconcerten organiseert op locaties in Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Den Bosch. Artistiek leidster Mylou Mazali heeft nu een nieuw concept uitgedacht: Opera per Bambini!

Opera per Bambini! wil kinderen van 6 tot 12 jaar ‘op een speelse en vrolijke manier laten kennismaken met in het Nederlands bewerkte operaklassiekers en operaweetjes’.

De eerste productie is The Noise of Opera. Daarin wordt muziek gebruikt van onder andere Verdi (‘Libiamo’), Mozart (‘Soave sia il vento’) en Bizet (‘Toreador!’). De cast bestaat uit sopraan Iris de Koomen, mezzo Mylou Mazali, tenor Edwin van Gelder en bariton Sinan Vural. Alexander Kouznetsov begeleidt op de piano.

Het script voor de productie is geschreven door Thedo Keizer en de regie is in handen van Harm-Ydo Hilberdink. De vormgeving wordt verzorgd door Caroline Boone.

Het één uur durende stuk is op 13 maart, 10 april, 8 mei en 12 juni 2011 te zien in de Vondelkerk in Amsterdam. Daarnaast wordt het driemaal opgevoerd tijdens de Kunstschooldag op 25 maart (besloten uitvoeringen).

Zie voor meer informatie de website van Opera per Bambini!

Vorig artikel

De Domingo-discografie: Verdi (2)

Volgend artikel

'Ring-uitvoering Reisopera geannuleerd'

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

1 Reactie

 1. 1 maart 2011 at 00:14

  dag Jordi
  dank voor je medewerking, heel blij mee.
  of Murphy om de hoek staat, hierboven staat 12 maart ipv 13 maart. op onze eigen site staat 13 maart op de homepage maar in het reserveringsformulier is de 1 weggevallen en staat er 3 maart. ik kan er niet bij en de webmaster is deze week op wintersport!
  hilarisch gewoon.
  hartelijke groet
  Bambini crew