Binnenkort

OPERA2DAY voert Scarlatti’s La Giuditta op

Operagezelschap OPERA2DAY voert in maart en april driemaal het sterk theatrale oratorium La Giuditta van Alessandro Scarlatti op. De cast bestaat uit Ana Maria Labin, Michael Chance en Krystian Adam.

OPERA2DAY is een jong operagezelschap, dat eerder onder meer een productie van The Fairy Queen van Purcell maakte. Het werd opgericht door dirigent Hernán Schvartzman, regisseur Serge van Veggel en producent Alice Gubler.

La Giuditta is een oratorium van Scarlatti over de rijke Joodse weduwe Judith (Giuditta), die de beruchte generaal Holofernes verleidt en hem daarna zijn hoofd afhakt, zodat haar volk bevrijd wordt van de Assyrische belegering.

,,Qua muzikale dramatiek had dit even goed een opera kunnen zijn”, licht het gezelschap toe. ,,Hoewel klein van opzet, met slechts drie rollen en een bescheiden orkest, zet Scarlatti in prachtige lijnen het vreselijke drama neer.”

Serge van Veggel regisseert de productie, Hernán Schvartzman leidt het ensemble van OPERA2DAY. De drie rollen worden bezet door Ana Maria Labin (Giuditta), Michael Chance (Nutrice) en Krystian Adam (Oloferno).

Het is voor het eerst dat La Giuditta scenisch opgevoerd zal worden in Nederland. De Doelen in Rotterdam mag zich die primeur rijk rekenen. Daar wordt de productie op zondag 13 maart voor het eerst uitgevoerd. Daarna volgen voorstelling in De Regentes in Den Haag op donderdag 24 maart (Festival Waanzinnige Vrouwen) en in Theater Odeon in Zwolle op dinsdag 5 april (Voi-Z Festival).

Vorig artikel

'Ring-uitvoering Reisopera geannuleerd'

Volgend artikel

Kai Rüütel: ‘Als ik niet zing, voel ik me ziek’

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

1 Reactie

  1. Leen Roetman
    14 maart 2011 at 10:54

    Ik zag deze opera gisteravond in Rotterdam en werd erg meegesleept in het verhaal. Prachtige intieme enscenering, met een aantal verrassende vondsten (ballet, onthoofding). Uitstekende muzikale begeleiding en prima zangers. Hoogtepunt was het slaapliedje van de Nutrice (Michael Chance).