Binnenkort

Opera per Tutti geeft twee concerten

Opera per Tutti laat komende week tweemaal van zich horen. Op donderdag (Amsterdam) en zondag (Utrecht) zingt een jonge cast een programma met fragmenten uit zes verschillende opera’s. Daaronder werk van Mozart en Mascagni.

Artistiek leidster Mylou Mazali tijdens een eerdere editie van Opera per Tutti.

Opera per Tutti geeft regelmatig laagdrempelige concerten in vier steden in Nederland. In de concerten brengt een cast van doorgaans vier zangers aria’s, duetten en andere operafragmenten ten gehoren. Artistiek leidster en mezzosopraan Mylou Mazali praat de fragmenten op luchtige wijze aan elkaar.

Donderdag 16 juni geeft Opera per Tutti een concert in de Vondelkerk in Amsterdam, zondag 19 juni wordt dat concert herhaald in het Spoorwegmuseum in Utrecht. Op het programma staan opera’s van Mozart (Idomeneo en Don Giovanni), Beethoven (Fidelio), Mascagni (Cavalleria Rusticana), Wolf-Ferrari (Il Segreto di Susanna) en Thomas (Mignon).

De sopraanrollen worden vertolkt door Donij van Doorn, ensemblelid van Opera Studio Nederland. De mezzopartijen neemt Mylou Mazali zelf voor haar rekening en de tenorrollen worden gezongen door Julien Traniello, bekend van diverse producties van de Dutch National Opera Academy. De Nederlandse bariton Frank Dolphin Wong completeert de cast en Yolando van Tongeren verzorgt de pianobegeleiding.

Het concert in de Vondelkerk begint om 20.15 uur. Het concert in het Spoorwegmuseum om 15.00 uur. Zie voor meer informatie de website van Opera per Tutti.

Vorig artikel

Kunqu-opera: onbekend maar fascinerend

Volgend artikel

INTONO maakt opera over sterrenkundige

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.