Binnenkort

Eerste Klingon-opera terug in Den Haag

De eerste Klingon-opera ooit is op 17 februari weer te zien in Zeebelt in Den Haag, de plek waar het werk in 2010 in wereldpremière ging. De opera, getiteld ‘u’, is gecomponeerd door Eef van Breen en kreeg wereldwijd veel aandacht.

(Foto: www.zeebelt.nl)

De opera ‘u’ is gebaseerd op de sciencefictionserie Star Trek, met een hoofdrol voor de Klingon, een gewelddadig en oorlogszuchtig volk. In het werk proberen regisseur Floris Schönfeld en componiste Eef van Breen een fictief gegeven om te zetten in een tastbare en boeiende realiteit.

Het werk van Van Breen – genomineerde voor een Edison in 2011 – trok bij de wereldpremière in Theater Zeebelt in Den Haag wereldwijd aandacht. De productie ging daarna dan ook op tournee door binnen- en buitenland.

Als onderdeel van die tournee is de opera op vrijdag 17 februari weer in Zeebelt te zien. De voorstelling begint om 19.00 uur en wordt gevolgd door de documentaire The QiH Act, een film over het bezoek dat regisseur Schönfeld bracht aan een hechte Klingon-gemeenschap in Duitsland.

Zie voor meer informatie de website van Zeebelt.

Vorig artikel

Tcherniakov ontsprookt sprookje van Kitesj

Volgend artikel

De twist van Ed Wubbe op Vivaldi

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.