Home » Achtergrond, Binnenkort, Featured, Operacast

Podcast: Martijn Cornets eerste Don

27 september 2012

door

In oktober 2010 zei Martijn Cornet in een televisieprogramma dat de titelrol in Don Giovanni van Mozart één van zijn droomrollen is. Minder dan twee jaar later is die droom al uitgekomen. Hij zingt de rol dezer dagen in een productie met het Haagse OPERA2DAY en Juventas Lyrica uit Argentinië.

(Foto: Sarah Wijzenbeek)

Cornet begon afgelopen zomer in Buenos Aires te repeteren voor zijn roldebuut. Begin september werden daar de eerste voorstellingen gegeven, in het Teatro Avenida. Op woensdag 26 september was de allereerste Nederlandse uitvoering. Eigenlijk een openbare generale repetitie, in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag.

Martijn Cornet stond als Don Giovanni op het podium met de vocale cast die ook in Buenos Aires meewerkte en een orkest onder leiding van Hernán Schvartzman. De Argentijnse Ana D’Anna regisseerde deze voorstelling. In de zaal zaten meer dan 500 scholieren, die met workshops en een eigen proloogvoorstelling waren voorbereid op hun eerste bezoek aan een echte opera.

We spraken de jonge bariton, die na dit seizoen een vast engagement krijgt in Essen, vooraf over zijn voorbereiding op Don Giovanni. Het gesprek ging over zijn eerste operabezoek in de schouwburg in Velsen, over inleven in zijn rol en over zingen in een authentieke productie. In Den Haag volgden we de zanger op de dag van de eerste voorstelling voor de middelbare scholieren. Ook die bezoekers komen even aan het woord.

Don Giovanni is nog te zien op 27, 28 en 29 september 2012 in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag en op 2 oktober in de Rotterdamse Schouwburg. Zie voor meer informatie de website van OPERA2DAY.

Play

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.