Nieuws

Flimm nieuwe intendant Berlijnse Staatsoper

Tot verrassing van velen is Jürgen Flimm aangesteld als de nieuwe intendant van de Staatsoper Unter den Linden, in Berlijn. De directeur van de Salzburger Festspiele treedt vanaf 1 september 2010 in dienst, maar gaat vanaf 1 januari al een adviserende functie vervullen.

Vandaag maakte de burgemeester van Berlijn Klaus Wowereit bekend dat Flimm het prestigieuze operahuis onder zijn hoede gaat nemen. De vorige intendant, Peter Mossbach, kondigde eerder dit jaar aan dat hij opstapte, vooral vanwege zijn slechte relatie met muzikaal leider Daniel Barenboim.

Flimm liet onlangs al weten dat hij de ‘commercialisering’ in Salzburg zat is en dat hij zijn contract met de Salzburger Festspiele niet wilde verlengen. In Berlijn kan hij een frisse start gaan maken

De Staatsoper heeft Flimm voor vijf jaar vastgelegd. Het contract begin in 2010 te lopen, maar al vanaf het nieuwe jaar zal de 67-jarige intendant een rol gaan spelen bij het operahuis.

Vorig artikel

L1 televisie zendt Gianni Schicchi uit

Volgend artikel

Lucca viert Puccini’s 150ste verjaardag

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.