Home » Buitenlands nieuws, Nieuws

Heggie schrijft opera Moby Dick

Dallas29 januari 2010 Geen reacties

In april viert de Dallas Opera de wereldpremière van een opera gebaseerd op het beroemde boek Moby Dick. De Amerikaanse componist Jake Heggie heeft de muziek geschreven, de tekst komt van Gene Scheer. Tenor Ben Heppner zal de rol van kapitein Ahab zingen.

De Dallas Opera heeft componist Jake Heggie de opera laten schrijven om het nieuwe operahuis, Winspear Centre, te openen. Dat huis is ontworpen door de Nederlandse architect Rem Koolhaas, samen met zijn leerling Joshua Prince-Ramus.

Moby Dick is een boek van Herman Melville, dat in 1851 verscheen. Het gaat over een grote, agressieve witte potvis die tal van rampen veroorzaakt en zo uitgroeit tot een mythe.

Jake Heggie is bekend van eerdere opera’s als Dead Man Walking, Three Decembers en To Hell and Back. Bij die laatste twee stukken werkte Heggie al samen met librettist Gene Scheer.

De cast wordt aangevoerd door de bekende heldentenor Ben Heppner, die kapitein Ahab vertolkt. Andere solisten zijn onder andere Stephen Costello, Morgan Smith en Talise Trevigne.

Het werk gaat op 30 april in première. Daarna zal de productie ook naar San Francisco, San Diego en Calgary gaan.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.