Home » Nieuws

Kindvriendelijke opera in Utah

23 januari 2009 Geen reacties

UTAH – De Utah Opera heeft een kindvriendelijk operaproject op touw gezet: een paar van de zangers van het gezelschap trekken dit jaar langs meer dan 200 scholen om kinderen kennis te laten maken met het genre en om de stereotype ideeën over opera te ontkrachten.

Uit een landelijke auditie stelde de Utah Opera een groep zangers samen. Zij reizen dit schooljaar langs meer dan 200 scholen, waar ze voor de kinderen optreden en hen op speelse wijze leren kennismaken met opera.

„Ze denken dat opera voor oude mensen is en dat iedereen in een opera dik, stervend of dramatisch is”, zegt Dominick Chenes, één van de zangers, in The Salt Lake Tribune. Wat Chenes en de anderen proberen te bereiken, is dat dat beeld veranderd. En nog beter: dat de kinderen wanneer ze ouder zijn de opera gaan bezoeken.

Het project is onderdeel van het onderwijsprogramma van de Utah Opera. Er zijn al 100 scholen bezocht. Volgens Chenes is het dé manier om aan de toekomst van opera te werken. „Als we kinderen geïnteresseerd krijgen… Zij zijn de generatie die in staat is de toekomst van opera veilig te stellen.”

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.