Nieuws

Festival Oude Muziek brengt alternatief programma

Het Festival Oude Muziek moest in april zijn reguliere editie voor dit jaar annuleren, maar komt nu met een ‘omvangrijke alternatieve programmering’. Van 28 augustus tot en met 2 september organiseert het festival 160 kamermuziekconcerten in verschillende steden, bezet met Nederlandse musici.

Het initiatief van het Utrechtse festival is bedoeld om de Nederlandse muzieksector te ondersteunen. ‘Die is buitengewoon hard getroffen door de pandemie’, aldus de organisatie. ‘Veel musici zagen door de coronacrisis in één klap al hun opdrachten verdwijnen, en daarmee hun bron van inkomsten. Door het opzetten van een aanzienlijk volume van kamermuziekconcerten creëert het festival werkgelegenheid.’

Voor het alternatieve programma kiest het Festival Oude Muziek meer speellocaties dan Utrecht. Er zijn ook optredens in Almere, Amsterdam, Delft, Groningen, Haarlem, ‘s-Hertogenbosch, Maastricht, Middelburg, Leeuwarden en Zwolle.

Het festival publiceert op 6 augustus het volledige programma. De kaartverkoop start op 7 augustus voor Vrienden en op 14 augustus voor anderen. Zie voor meer informatie de website van het Festival Oude Muziek.

Vorig artikel

Opera in de media: week 30 van 2020

Volgend artikel

Esther Kuiper brengt ode aan de opera

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.