Home » Nieuws

Nieuwe releases Arthaus en C Major

19 november 2010 Geen reacties

Arthaus Musik en C Major hebben vandaag acht nieuwe uitgaven en heruitgaven van opera’s en concerten op de markt gebracht. Daaronder de herontdekte opera Die Vögel uit Los Angeles, een Tosca uit Verona en Beethoven-symfoniën van Christian Thielemann.

Die Vögel is een opera van de na de Tweede Wereldoorlog vergeten componist Walter Braunfels. De Los Angeles Opera zette het werk in 2009 op het toneel, Arthaus Musik nam het op. Het is de eerste dvd- en Blu-Ray-opname van de opera. De voorstelling wordt geleid door huisdirigent James Conlon, in de cast zijn onder andere Brandon Jovanovich en Désirée Rancatore te horen.

Uit Wenen brengt Arthaus een productie van Don Carlos, uitgevoerd in 2004. De regie is van Peter Konwitschny, Bertrand de Billy dirigeert en de cast bestaat uit bekende namen als Ramón Vargas, Alastair Miles, Bo Skovhus en Nadja Michael.

Ook bij Arthaus verscheen een Tosca-productie van de wereldberoemde Arena di Verona. In de hoofdrol Fiorenza Cedolins, Marcela Alvarez als Cavaradossi en Ruggero Raimondi als Scarpia.

Interessant is ook de eerste kinderproductie van Die Zauberflöte, uit 1982. De versie, gemaakt door Christian Boesch, wordt uitgevoerd door een verbazingwekkende cast met Ileana Cotrubas, Edda Moser, Peter Schreier, Ann Murray en diverse anderen.

Het label C Major richt zich deze keer op Beethoven. Het heeft op twee dvd’s (en twee Blu-Ray’s) zes symfonieën van de componist uitgebracht, uitgevoerd door de Wiener Philharmoniker onder leiding van Christian Thielemann. Op de eerste uitgave staan de vierde tot en met de zesde symfonie, op de tweede nummer zeven tot en met negen.

Zie voor meer informatie over de uitgaven van C Major en Arthaus Musik de website van C&S Entertainment. Bekijk ook de etalage van nieuwe uitgaven op de homepage van Place de l’Opera.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.