BinnenkortFeatured

Belcanto door het Rotterdams Opera Koor

Het is al een traditie van precies 45 jaar: het nieuwjaarsconcert van het Rotterdams Opera Koor in grote zaal van de Doelen. Op zaterdag 7 januari 2012 wordt het jaar geopend met klassieke belcanto. Centraal in het eerste deel van het programma staat de muziek uit de opera Norma van Vincenzo Bellini. Na de pauze brengen koor en solisten werken uit andere bekende opera’s ten gehore, waaronder die van Offenbach.

Naast het Rotterdams Opera Koor en het orkest Continuo Rotterdam werken enkele solisten mee aan het programma, waaronder Place de L’Opera-columniste Annemarie Kremer. Ook Mylou Mazali, Jeroen Bik en Gert-Jan Alders werken mee aan deze avond. De muzikale leiding is in handen van Ago Verdonschot.

Het Nieuwjaarsconcert van het Rotterdams Opera Koor begint op zaterdag 7 januari om 19.30 u in de grote zaal van de Doelen in Rotterdam. Kaarten zijn te koop via de website van de Doelen.

Vorig artikel

Il Viaggio brengt een glimlach

Volgend artikel

Opera in Amsterdam met de kerst

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.