BinnenkortNieuws

Win vrijkaarten voor Die Schöne Müllerin!

De jonge Duitse tenor Maximilian Schmitt vertolkt op dinsdag 9 oktober Schuberts liedcyclus Die Schöne Müllerin in de Kleine Zaal van het Concertgebouw. Place de l’Opera organiseert een prijsvraag. Doe mee en maak kans op vrijkaarten!

Maximilian Schmitt (foto: Christian Kargl).

Met Die Schöne Müllerin schreef Franz Schubert zijn eerste grote liedcyclus. En meteen één van zijn bekendste en belangrijkste. De cyclus telt twintig liederen en kan door diverse stemtypen gezongen worden.

Tenor Maximilian Schmitt laat op 9 oktober zijn versie horen in het Concertgebouw, begeleid door zijn vaste pianist Gerold Huber. Schmitt begon zijn muzikale carrière in het jongenskoor van de Regensburger Domspatzen en is sindsdien uitgegroeid tot één van de talenten van vocaal Duitsland.

Het Concertgebouw en Place de l’Opera organiseren een prijsvraag rond het concert. Onder de inzenders van het goede antwoord worden 5 x 2 vrijkaarten verloot.

De prijsvraag:

Aan welke opera werkte Schubert toen hij Die Schöne Müllerin begon te componeren?

Stuur uw antwoord voor zaterdag 6 oktober 12.00 uur naar redactie@operamagazine.nl. Vergeet uw naam niet te vermelden.

De winnaars krijgen zaterdagmiddag bericht.

Zie voor meer informatie over het concert de website van het Concertgebouw.

Vorig artikel

La Fenice (1): Een beklijvende Rigoletto

Volgend artikel

La Fenice (2): Een Traviata vol biljetten

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.