[Brussel | 23 apr 2018 | Geen reacties ]
Indrukwekkende stemmen in Lohengrin

‘Stunde Null’ noemt Olivier Py zijn regie in een nieuwe productie van Lohengrin voor de Brusselse Muntopera. Het Reich in ruïne maar muzikaal zorgen solisten, orkest en koor voor een stralende weergave van Wagners partituur.

Lees het hele verhaal »


[23 apr 2018 ]

Een seizoen 2018 – 2019 met grote hits en met ontdekkingen, dat belooft de Opéra Royal de Wallonie in Luik. Maandagavond vond in het theater, dat was gevuld met fans van het huis, de presentatie plaats van het komende seizoen. Directeur Stefano Mazzonis Di Pralafera onthulde de titels in gezelschap van de chef-dirigent, Speranza Scappucci.

Lohengrin

[Brussel | 23 apr 2018 | Geen reacties ]

‘Stunde Null’ noemt Olivier Py zijn regie in een nieuwe productie van Lohengrin voor de Brusselse Muntopera. Het Reich in ruïne maar muzikaal zorgen solisten, orkest en koor voor een stralende weergave van Wagners partituur.

Der fliegende Holländer

[22 apr 2018 | 1 reactie ]

Twee uur en een kwartier lang – zonder pauze – vertelt de Nederlandse Reisopera het spookachtige verlossingsverhaal van Der fliegende Holländer. Onder één grote boog zowel muzikaal als scenisch is deze Wagner-productie een spannende belevenis

[21 apr 2018 ]

Componist Jacques Offenbach is beroemd om zijn lichte ‘opéras bouffes’, met veel satire en overvol toespelingen op de zeden, gewoonten en personen uit het Frankrijk van de tweede helft van de negentiende eeuw. La vie parisienne is een van zijn bekendste werken. In Euroscoop is binnenkort een eigentijdse enscenering van de operette te zien.

[20 apr 2018 ]

Verschillende bioscopen in het land vertonen op 28 april de opera Cendrillon van Jules Massenet. De Metropolitan Opera brengt het werk voor het eerst sinds de wereldpremière in Parijs in 1899 als deel van de Live in HD-programmering. Joyce DiDonato en Alice Coote zingen de hoofdrollen.

[20 apr 2018 ]

Iedere week maakt Place de l’Opera een keuze uit het aanbod van opera en aanverwante muziek op radio, tv en internet. In week 17 (21 – 27 april 2018) aandacht voor het liedduo Raoul Steffani en Daan Boertien, voor de radio-uitzending en de stream van Das Floss der Medusa en voor Hollandse Holländer.

Gurre-Lieder

[19 apr 2018 | Geen reacties ]

De Nationale Opera brengt de cast van Gurre-Lieder terug voor een herneming van de productie uit 2014. De groots bezette cantate van Arnold Schönberg biedt niet veel aanleiding voor handeling, wel voor de beeldtaal van Pierre Audi en de briljante muzikale laatromantiek.

[19 apr 2018 ]

De barokopera Dido and Aeneas van Henry Purcell is 330 jaar na zijn eerste uitvoering nog altijd populair. De komende week brengt de Nederlandse Bachvereniging in een korte tournee het werk in een concertante versie. Koor, orkest en solisten staan onder leiding van Purcell-specialist Robert King.

[19 apr 2018 ]

Het afscheid van Pierre Audi van De Nationale Opera is gemarkeerd met een koninklijke onderscheiding. Na afloop van de première van Gurre-Lieder, gisteravond in Nationale Opera & Ballet, reikte koning Willem-Alexander persoonlijk de onderscheiding uit.

[18 apr 2018 ]

De NTR ZaterdagMatinee brengt binnenkort de Nederlandse première van een werk uit 1723. La concordia de’ pianeti van Antonio Caldara wordt concertant uitgevoerd onder leiding van dirigent Andrea Marcon door zijn ensemble La Cetra en solisten als Delphine Galou, Verónica Cangemi en David Hansen.