AchtergrondInterviews

Studio Nibelheim: bariton Pierre Mak

Studio Nibelheim reisde naar Amsterdam voor een gesprek met Pierre Mak, bariton en docent. Mak vertelt over zijn eerste kennismaking met muziek door de accordeon van zijn vader en over zijn liefde voor Bach, lied, oratorium en – later in zijn carrière – opera.

De aanleiding voor het gesprek is Pierre Maks rol van Lamme Goedzak in de opera Thijl. Het Utrechtsch Studenten Concert brengt dat werk van Jan van Gilse binnenkort op locatie in Soest. Maar er valt meer te bespreken. De zanger heeft uitgesproken opvattingen over zijn favoriete componist Bach en over het belang van vocale techniek en waarachtigheid. Dat heeft hij in de laatste vijftien jaar overgebracht op zijn studenten zang aan het Amsterdams conservatorium.

Pierre Mak is van 30 juni tot en met 17 juli te horen in de opera Thijl. In september geeft hij een masterclass en brengt hij een liedrecital met pianist Frans van Ruth.

U kunt de podcast hier online beluisteren en downloaden. U kunt zich ook via iTunes of Soundcloud abonneren. Daar vindt u ook vorige afleveringen. Voor Android zijn Podcast Addict en BeyondPod veelgebruikte apps. Als u daarin via de zoekfunctie Studio Nibelheim intypt, komt u vanzelf bij de podcasts.

Vorig artikel

Thijl neemt bezit van het theater

Volgend artikel

Cité de l’Opera: Maria, France en Pierre

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.