AchtergrondBinnenkortBuitenlands nieuwsNieuws

Cité de l’Opera: Maria, France en Pierre

Het grote operanieuws leest u dagelijks op Place de l’Opera. Naast dat nieuws is er een voortdurende stroom van berichten via Twitter en andere sociale media. Vaak relevant, soms alleen amusant, maar meestal de moeite waard om er kennis van te nemen. Cité de l’Opera houdt het allemaal voor u bij. Deze week aflevering 147.

Uitdagende foto’s
Af en toe duikt er eentje op: een challenge op internet waarvoor mensen elkaar nomineren. Deze komt van countertenor Tim Clifford Hill. Hij nomineerde collega Andrew Watts, die eerder dit jaar in Amsterdam de rol van Baba the Turk zong in The Rake’s Progress.

Na Andrew Watts is bariton Kyle Ketelsen aan de beurt. Ook hij zong in Amsterdam, in de rol van Nick Shadow.

France in Amsterdam
Ze was een veelgeprezen Zerbinetta in Ariadne auf Naxos bij de Nederlandse Reisopera en sinds kort is Jennifer France weer in Nederland te zien, nu in de rollen van Witness/Singer/Woman 1 in Lessons of Love and Violence bij De Nationale Opera. Zo streng en bruut als het toegaat op de bühne, zo relaxed lijkt het achter de schermen.

Lucky Pierre
Met een cast die hij in Amsterdam onmogelijk zou kunnen betalen is regisseur Pierre Audi bezig met de enscenering van Wagners Parsifal in München. Het wordt een andere productie dan zijn vorige, deze is met kunstenaar Georg Baselitz. Houdt u vast: Christian Gerhaher, Bálint Szabó, René Pape, Jonas Kaufmann, Wolfgang Koch en Nina Stemme staan op de bühne van de Bayerische Staatsoper. U kunt thuis meekijken: de livestream is op 8 juli om 17.00 uur te zien.

https://twitter.com/bay_staatsoper/status/1011329329555542016

Wie voor de opera Parsifal de bas René Pape inhuurt, krijgt de miniversie van de zanger er gratis bij.

Tenor Jonas Kaufmann zingt in München de titelrol. Hij sprak erover met de Bayerische Rundfunk.

Nog een maand
Wagnerliefhebbers moeten nog een maand geduld hebben. Op woensdag 25 juli opent met Lohengrin de Bayreuther Festspiele 2018. Als lezer van Place de l’Opera weet u al wat u te wachten staat.

Nog even Butterfly
Nog twee dagen staat de opname van de opera Madama Butterfly uit Glyndebourne online.

WK en opera
Een link tussen het WK en opera? Als je heel hard nadenkt, krijg je dit.

Callas in Concert
Het komt er echt aan: The Hologram Tour van operadiva Maria Callas. Haar beeld uit een beamer en haar stem uit de speakers. Dat wordt vast heel realistisch.

Hoog, hoger, hoogst
Bariton Henk Neven heeft een fameuze laagte, maar blijkt het in de hoogte ook verrassend goed te doen.

Pride
Juni is Pridemaand in New York en ook de operawereld is betrokken.

https://twitter.com/AilynPerez1/status/1011322074852454403

Guerny op cd
Mezzosopraan Sarah Connolly is persoonlijk betrokken bij de activiteiten om het werk van componist Ivor Guerny in de aandacht te brengen. Een recente cd is één van de resultaten. Op de plaat zijn Tenebrae en het Aurora Orchestra met Connolly en verteller Simon Callow te horen in A Walk with Ivor Gurney.

Vorig artikel

Studio Nibelheim: bariton Pierre Mak

Volgend artikel

Benjamins nieuwe opera zit vol spanning

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.