BinnenkortFeaturedNieuws

Phillipe Herreweghe en Collegium Vocale vieren jubilea met Bachs Hohe Messe

Op 2 mei aanstaande viert Philippe Herreweghe  zijn 75ste verjaardag.

Collegium Vocale Gent met dirigent Philippe Herreweghe. Foto:© Rudy Carlier

In 2020 had het door Herreweghe opgerichte Collegium Vocale Gent zijn 50ste jubileum zullen vieren. Centraal in die viering stond de Mis in b, BWV 232, beter bekend als de Hohe Messe, van J.S. Bach, maar dat feestje viel in het (Corona) water. Des temeer reden om dit jaar op 24 april aanstaande de twee jubilea gezamenlijk te vieren.

Philippe Herreweghe richtte het Collegium op tijdens zijn studie in Gent en 50 jaar later geldt het ensemble van vocalisten en instrumentalisten, tot de meest gelouterde barokgezelschappen in de wereld. Herreweghe zelf is ook internationaal veelvuldig geëerd voor zijn niet aflatende zoektocht naar transparante uitvoeringen van vocale barokwerken, maar ook van het grote orkestrale repertoire. De laatste jaren heeft zich daarbij niet langer beperkt tot de barok en inmiddels strekt zijn oeuvre van Bach tot Stravinsky.

Voor het concert op 24 april in de Grote Zaal van het Concertgebouw in Amsterdam, kunnen Place de l’Opera bezoekers met korting de uitvoering van de Hohe Messe bijwonen.

Façade van het Concertgebouw in Amsterdam. Copyright.

Solisten zijn Miriam Feuersinger sopraan I, Margot Oitzinger sopraan II, Alex Potter countertenor, Guy Cutting tenor en Peter Kooij bas.

Aanvang 20.15 uur

Vorig artikel

Festival O. maakt programmering bekend

Volgend artikel

Jeugdopera Anne & Zef bij het Residentie Orkest

De auteur

Bo van der Meulen

Bo van der Meulen