Home » Binnenkort, Nieuws

Zing mee met Cavalleria op paasmorgen

Monnickendam2 februari 2011 Geen reacties

Het Monnickendams Opera Koor voert in april Cavalleria Rusticana op, precies op het tijdstip dat het verhaal zich ook afspeelt: paasmorgen. De rollen worden bezet door professionele solisten. Ter versterking van het koor worden nog zangers gezocht.

Cavalleria Rusticana is een krachtig Siciliaans drama van Pietro Mascagni. Het speelt zich af op paaszondag en draait om ontrouw en wraak. Het is een typische opera uit de school van het verismo, waarin het leven zo rauw en echt mogelijk afgeschilderd werd.

Het Monnickendams Opera Koor werd in 2007 opgericht en wordt geleid door sopraan Wiebke Göetjes. Het koor voert op 25 april – toepasselijk genoeg paaszondag – de opera op in de Grote Kerk in Monnickendam. Het concert wordt later nog herhaald in het Westerpark in Amsterdam, op zondag 17 juli.

De rollen worden bezet door Nanco de Vries, Edwin van Gelder, Marianne Koopman, Rosalinde Nierop en Wiebke Göetjes. De prominente rol voor het koor wordt ingevuld door het Monnickendams Opera Koor zelf en door een projectkoor.

Voor dat projectkoor worden enthousiaste zangers gevraagd, die al eens delen uit Cavalleria Rusticana gezongen hebben, zelfstandig met een oefen-cd hun partij kunnen instuderen en bereid zijn vier keer te repeteren in de Nassaukerk in Amsterdam (2, 9 en 16 april, plus de generale op 23 april).

De kosten van het project zijn 30 euro per persoon. Zie voor meer informatie de website van het Monnickendams Opera Koor.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.