Home » Binnenkort

Marcel Beekman maakt eerste productie

Amsterdam2 februari 2011 Geen reacties

Tenor Marcel Beekman debuteert zaterdag 19 februari met zijn eerste eigen productie in het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam. Hij heeft samen met dichter Hafid Bouazza een ‘muzikale tijdreis’ gecreëerd waarin het samenspel tussen taal en muziek centraal staat. De voorstelling bevat maar liefst vier wereldpremières.

Marcel Beekman (foto: Marco Borggreve).

De productie is getiteld Viagem no Tempo. In de voorstelling wisselen Beekman, een bekend voorvechter van hedendaagse muziek, en Bouazza elkaar af als in een Griekse tragedie. Muziek en voordracht vloeien in elkaar over.

In de voorstelling passeren oorlog, rampspoed, innerlijke strijd en de zoektocht naar liefde en verlossing. De tenor en de dichter verbinden daarbij op zoveel mogelijk manieren de historie met het hedendaagse, aldus de toelichting.

,,Oude literatuur maakt deel uit van het nieuwe verhaal dat Bouazza voor deze voorstelling schreef. En nieuwe noten worden gespeeld op de oude instrumenten van Ciudate, een barokensemble dat zich specifiek op de uitvoering van hedendaagse muziek richt.”

De ‘muzikale tijdreis’ bevat composities van Calliope Tsoupake, Kees Arntzen, Matthias Kadar en Joost Kleppe. Alle vier de werken gaan tijdens de voorstelling op 19 februari in wereldpremière.

De productie is gemaakt door Stichting Blaeubeeck. Zie voor meer informatie de website van het Muziekgebouw aan ’t IJ.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.