Binnenkort

Muziektheater voert familieopera Glass op

Het Muziektheater voert aanstaand weekend de familieopera De Heksen van Venetië van Philip Glass op. Het is een ‘poëtisch, maar beslist niet zoet’ sprookje, aldus de toelichting. De regie komt van Giorgio Barberio Corsetti, Tonino Battista dirigeert.

Het is vele jaren geleden dat Het Muziektheater in Amsterdam een familieopera op het toneel zette. De productie van De Heksen van Venetië is echter het startschot van meer speciale producties voor kinderen en jongeren, zo belooft het theater.

De Heksen van Venetië is een Nederlandse vertaling van Le Streghe di Venezia, een familieopera van Philip Glass die in 2009 in wereldpremière ging in Rome. Het stuk gaat over een jongetje dat door twee feeën uit een granaatappelzaadje is gekweekt en door een koning gevangen wordt gehouden. Het ‘plantenjongetje’ ontsnapt en gaat op zoek naar het ‘plantenmeisje’ waar hij over gehoord heeft.

Glass (1937) is een bekende hedendaagse componist, wiens muzikale stijl bekendstaat als ‘minimalisme’. Hij heeft in zijn carrière meer dan twintig opera’s geschreven. De bekendste is Einstein on the Beach.

Zijn familieopera wordt uitgevoerd door het Parco della Musica Contemporanea Ensemble onder leiding van Tonino Battista. De enscenering is van de hand van Giorgio Barberio Corsetti en wordt ingestudeerd door Fabio Cherstich.

Marieke Steenhoek vertolkt de rollen van fee en moeder heks. Ze was eerder in Het Muziektheater te zien in A Dog’s Heart van De Nederlandse Opera. De Nederlandse mezzo Cécile van de Sant zingt eveneens een heks en verder ‘de huishoudster’. Van de Sant maakte in 2007 haar debuut bij het Royal Opera House in Londen.

Tenor Jean-Léon Klostermann is de koning en Niklaus Kost zingt de reus. Beide zangers zijn regelmatig in operaproducties in Nederland te bewonderen.

Naast de zangers komen er de nodige acrobaten en kinderen aan te pas in de productie.

De Heksen van Venetië is komend weekend zesmaal te zien in Het Muziektheater. Op vrijdag zijn er twee besloten voorstellingen voor scholen, op zaterdag en zondag zijn er vier voorstellingen voor het publiek. Zie voor meer informatie de website van Het Muziektheater.

Hieronder de trailer:

Vorig artikel

Shicoff schittert in grootse Juive in Zürich

Volgend artikel

Figuranten gezocht in Concertgebouw

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.