Home » Binnenkort

Utrecht huist Gaudeamus Muziekweek

Utrecht1 september 2011 Geen reacties

De Gaudeamus Muziekweek wordt dit jaar voor het eerst in Utrecht gehouden. Van 4 tot en met 11 september creëert het festival in de Domstad een ‘ultieme ontmoetingsplaats voor jonge internationale componisten’. Op de slotdag wordt het muziektheaterwerk Götterfunken uitgevoerd.

De Gaudeamus Muziekweek werd tot voor kort in Amsterdam gehouden. Sinds 1 januari opereert het festival echter zelfstandig vanuit Utrecht. De Domstad mag daarom vanaf 4 september voor het eerst een editie van de Muziekweek huizen.

Op het programma staan onder meer ruim twintig wereldpremières. Eén van de producties is Götterfunken van componist Wilbert Bulsink en tekenaar Geert Glas. Het muziektheaterwerk gaat over ‘de Europese geest’, gezien vanaf de fiets. Basis voor het werk is een 9000 kilometer lange fietstocht die Bulsink en Glas door Europa maakten.

Götterfunken wordt uitgevoerd door het Rosa Ensemble en is een mix van muziek, veldopnames, liedjes, verhalen, beelden en live-illustraties. Na de première in Utrecht wordt het werk nog opgevoerd in Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam.

Na afloop van de uitvoering van Götterfunken reikt burgemeester Aleid Wolfsen de Gaudeamus Prijs voor beste compositie van een jonge componist (tot dertig jaar) uit. Er zijn dertien componisten voor de prijs genomineerd.

Zie voor het hele programma van het festival de website van de Gaudeamus Muziekweek.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.