Binnenkort

Zomerfestival in Flevoland

De titel is Engels, maar het thema is Frans: het driedaagse festival ‘Travelling in Baroque’ biedt klassieke muziek vanuit het thema ‘À propos de la France’. Tijdens de drie dagen van het festival wordt er gereisd in figuurlijke maar ook letterlijke zin. De concerten vinden vanaf 10 augustus op veel verschillende locaties in Flevoland plaats.

Na het openingsconcert op vrijdagavond met Mozart en Haydn, kan het publiek op zaterdag 11 augustus echt op reis, naar keuze per auto of fiets langs verschillende locaties. Na de opening met muziek van Couperin in Luttelgeest gaat de route naar de Protestante Kerk in Marknesse.

Daar zingt mezzo-sopraan Rosanne van Sandwijk de cyclus Les Nuits d’Été van Berlioz, op tekst van Théophile Gautier. Pianist Carl Philippe Gionet komt speciaal over uit Canada om dit recital te begeleiden.

Twee harpistes, Ernestine Stoop en Astrid Haring, spelen op een lavendelboerderij aan het eind van de route ‘Miroirs’ van Maurice Ravel.

Op zondag 12 augustus start om 15.00 u. in De Verbeelding in Zeewolde een concert met Franse ‘Airs de cour’. Ze worden gezongen door Maarten Engeltjes, countertenor, die luitist Mike Fentross als begeleider heeft.

Het slotconcert, op zondagavond om 20.00 u. in de Meerpaal te Dronten heeft als titel: “Amour, Amour, Franse liefde, Duitse liefde”. In deze theatrale voorstelling zitten twee verhalen. Het oude verhaal van Pyramus en Thisbé (Romeo en Juliette), op z’n Frans verteld door de Franse barokcomponiste Michel Pignolet de Montéclair.

Het tweede verhaal is een bewerking van BWV 212, de Boerencantate van Bach, door Jan Rot. Die situeerde het verhaal in Flevoland en maakte er Nederlands van. ‘Bach in de polder!’, zo staat het op de website van het festival. Jehan François Boucher doet de regie van deze voorstelling, waarin Anabela Marcos, sopraan, Lior Leibovici, tenor en bariton Willem de Vries de vocale solisten zijn.

Het orkest bestaat uit onder andere festivalleider David Rabinovich met andere instrumentalisten op viool, cello, traverso, hoorn en clavecmbel.

Programma-informatie en kaartverkoop via de website van het festival.

Vorig artikel

Domingo en Harteros glanzen in Boccanegra

Volgend artikel

Hoofdredactioneel: stem voor cultuur

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.