BinnenkortNieuws

Royal Opera brengt Troyens in de bioscoop

Het Royal Opera House in Londen heeft een eigen seizoen van operavoorstellingen in de bioscoop. In een klein aantal zalen in Nederland van het Wolff-bioscoopconcern wordt dat seizoen op 20 november geopend met een productie van Les Troyens, die afgelopen juni/juli groot succes had in Londen.

In de hoofdrollen zongen Eva-Maria Westbroek, Bryan Hymel en Anna Caterina Antonacci. De opera van Berlioz werd gedirigeerd door Antonio Pappano, David McVicar deed de regie.

De uitvoering, die afgelopen zomer werd opgenomen en nu via het eigen circuit van bioscopen wordt vertoond, duurt ruim vijf uur. Hij is op dinsdag 20 november te zien in Wolff-bioscopen in Enschede, Rotterdam en Utrecht, maar het kan geen kwaad even na te gaan of ook een Wolff-bioscoop in uw buurt de opera vertoont. Aanvangstijd is 18.45 uur.

Niet alle deelnemende bioscopen vertonen dezelfde opera’s in de komende maanden, maar in elk geval staan La Bohème, Jevgeni Onjegin en Nabucco op het programma. Soms zijn het live-vertoningen en soms gaat het om een opname. De prijzen liggen een stuk lager dan bij de live-voorstellingen uit de Metropolitan Opera in New York.

Hieronder geeft dirigent Antonio Pappano een toelichting op de muziek:

En hieronder de trailer van de productie:

Vorig artikel

Opera in de media: week 47

Volgend artikel

Jacobs' Zauberflöte bruist van vitaliteit

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.