BinnenkortNieuws

DNO organiseert derde editie zangproject

De Nederlandse Opera organiseert voor de derde keer het project Zingen bij De Nederlandse Opera. Deelnemers kunnen zich opgeven voor drie verschillende amateurkoren, die zich op dinsdag 26 februari zullen presenteren tijdens een concert in Het Muziektheater.

Met het participatieproject wil De Nederlandse Opera (DNO) mensen op een toegankelijke wijze enthousiasmeren voor klassieke zang en de artistieke rijkdom van de kunstvorm opera.

Voor het project worden drie koren gevormd. Het Grote Koor, geleid door Hans Veldhuizen, zal maximaal 500 deelnemers tellen. Iedereen kan zich daarvoor aanmelden. Verder is er een Gevorderdenkoor onder leiding van Winfried Maczewski, speciaal voor oud-deelnemers van vorig jaar. Eventueel worden daar audities voor gehouden.

Tot slot is er een Kinderkoor voor kinderen van 9 tot en met 16 jaar, geleid door Emma Rekers. De kinderen zullen tijdens de Krokusvakantie oefenen voor het slotconcert. De muziek en teksten voor het Kinderkoor worden speciaal voor de gelegenheid geschreven, gebaseerd op de opera L’amour des trois oranges, die in maart bij DNO in première gaat.

Aan deelname zijn kosten verbonden. Zie voor meer informatie de website van De Nederlandse Opera.

Hieronder het promotiefilmpje van het project:

Vorig artikel

Aantrekkelijke Ariadne in Essen

Volgend artikel

Nieuwe Ballo van Met is vocaal grandioos

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.