Nieuws

Klaas-Jan de Groot koorchef in Essen

Klaas-Jan de Groot wordt met ingang van seizoen 2022/2023 koordirigent bij het Aalto-Musiktheater in Essen. Hij blijft ondertussen als gastdirigent actief voor het Groot Omroepkoor.

Klaas-Jan de Groot in actie.

De Nederlandse intendant Hein Mulders is op dit moment bezig aan zijn laatste seizoen bij het Aalto-Musiktheater in Essen. Hij wordt opgevolgd door Merle Fahrholz, momenteel nog werkzaam bij de Oper Dortmund. Fahrholz heeft Klaas-Jan de Groot geëngageerd om het operakoor in Essen, met zo’n vijftig leden, te gaan leiden.

De Groot studeerde in Den Haag en Wales en verwierf de afgelopen jaren bekendheid als (assistent-)koordirigent bij producties van De Nationale Opera, het Groot Omroepkoor, Opera Zuid, het Orkest van de Achttiende Eeuw en de Bayreuther Festspiele, waar hij in 2018, 2019 en 2021 assisteerde bij alle Wagner-opera’s behalve Der Ring des Nibelungen.

Na zijn aantreden blijft De Groot als gastdirigent verbonden aan het Groot Omroepkoor. Ook blijft hij werken voor de Bayreuther Festspiele.

Zie voor meer informatie de persoonlijke website van Klaas-Jan de Groot.

Vorig artikel

Vroege Mozarts: Zaide

Volgend artikel

Groots gezongen Così in saaie dansvorm

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.