Home » Binnenkort, Nieuws

Opera per Tutti lanceert nieuw concept

8 maart 2013 Geen reacties

Opera per Tutti introduceert vanaf 14 maart een nieuw programma, getiteld De Jonge Stukken. Het concept borduurt voort op voorgaande series van Opera per Tutti, maar maakt nu alleen gebruik van jonge, talentvolle zangers. De concerten zijn te zien in Amsterdam, Breda, Laren, Groningen en Maastricht.

Opera per Tutti staat onder artistieke leiding van mezzosopraan Mylou Mazali.

De formule van De Jonge Stukken is simpel: vier jonge, talentvolle zangers brengen onder begeleiding van een pianist een toegankelijk operaconcert, met een kleine twintig aria’s uit vijf tot zes verschillende opera’s. Hun streven is in het bijzonder om nieuw, jong publiek voor opera te interesseren.

Opera per Tutti heeft zes verschillende casts geformeerd, die ieder twee concerten geven. Meer dan de helft van de zangers studeert momenteel aan de tweejarige masteropleiding van de Dutch National Opera Academy.

Ieder concert kan het publiek zijn favoriete talent kiezen. De geselecteerde zangers krijgen aan het einde van de serie tijdens een afsluitend concert een openbare ‘mini-masterclass’ van mezzosopraan Karin Strobos.

De serie telt dertien concerten, die van 14 maart tot en met 29 juni te zien zijn op acht verschillende locaties in Amsterdam (vier locaties), Breda, Laren, Groningen en Maastricht.

Zie voor meer informatie de website van Opera per Tutti.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.