BinnenkortNieuws

Stenz dirigeert nieuwe passie John Adams

De NTR ZaterdagMatinee presenteert op zaterdag 8 juni in samenwerking met het Holland Festival de Nederlandse première van The Gospel According to the Other Mary, een nieuw werk van componist John Adams. Dirigent Markus Stenz heeft de leiding van de concertante uitvoering  in het Amsterdamse Concertgebouw in handen.

John Adams (1947).
John Adams (1947).

The Gospel According to the Other Mary is een nieuwe passie, geschreven door Peter Sellars en op muziek gezet door de Amerikaanse componist John Adams. De NTR ZaterdagMatinee – één van de zes opdrachtgevers van het werk – noemt het een ‘modern evangelie’ en een ‘passie van de toekomst’.

De Matinee heeft een goede band met Adams en voerde al veel van zijn werken op. Geen verrassing dus dat de Nederlandse première van The Gospel in de zaterdagse concertserie in het Concertgebouw plaatsvindt.

Markus Stenz leidt zijn Radio Filharmonisch Orkest en het Groot Omroepkoor (ingestudeerd door Edward Caswell) in de concertante uitvoering. De rol van Mary Magdelene wordt vertolkt door Kelley O’Connor en Elizabeth DeShong zingt haar zus Martha.

Tenor Zach Borichevsky is Lazarus en verder zijn er rollen voor de countertenoren Daniel Bubeck, Brian Cummings en Nathan Medley.

De uitvoering van Adams’ werk begint om 13.30 uur en wordt rechtstreeks uitgezonden op Radio 4. De beeldregistratie van het concert is live te zien op www.radio4.nl.

Zie voor meer informatie en het boeken van kaarten de website van het Concertgebouw.

Vorig artikel

Operadagen 2013: Operatie Muziektheater

Volgend artikel

Wainwright mixt pop en opera in Den Haag

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.