Home » Binnenkort, Nieuws

Stenz dirigeert nieuwe passie John Adams

Amsterdam3 juni 2013

door

De NTR ZaterdagMatinee presenteert op zaterdag 8 juni in samenwerking met het Holland Festival de Nederlandse première van The Gospel According to the Other Mary, een nieuw werk van componist John Adams. Dirigent Markus Stenz heeft de leiding van de concertante uitvoering  in het Amsterdamse Concertgebouw in handen.

John Adams (1947).

John Adams (1947).

The Gospel According to the Other Mary is een nieuwe passie, geschreven door Peter Sellars en op muziek gezet door de Amerikaanse componist John Adams. De NTR ZaterdagMatinee – één van de zes opdrachtgevers van het werk – noemt het een ‘modern evangelie’ en een ‘passie van de toekomst’.

De Matinee heeft een goede band met Adams en voerde al veel van zijn werken op. Geen verrassing dus dat de Nederlandse première van The Gospel in de zaterdagse concertserie in het Concertgebouw plaatsvindt.

Markus Stenz leidt zijn Radio Filharmonisch Orkest en het Groot Omroepkoor (ingestudeerd door Edward Caswell) in de concertante uitvoering. De rol van Mary Magdelene wordt vertolkt door Kelley O’Connor en Elizabeth DeShong zingt haar zus Martha.

Tenor Zach Borichevsky is Lazarus en verder zijn er rollen voor de countertenoren Daniel Bubeck, Brian Cummings en Nathan Medley.

De uitvoering van Adams’ werk begint om 13.30 uur en wordt rechtstreeks uitgezonden op Radio 4. De beeldregistratie van het concert is live te zien op www.radio4.nl.

Zie voor meer informatie en het boeken van kaarten de website van het Concertgebouw.

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.