Binnenkort

Operaworkshops in Schiedam

De stichting Opera aan de Schie in Schiedam en het Vlaamse CoOperArti organiseren de komende dagen een opera-workshop met de bas-bariton Gidon Saks. Gedurende vier dagen worden masterclasses gehouden waarin steeds een zanger centraal staat. Jean-Baptiste Milon begeleidt de zangers op piano.

Gidon Saks (foto: Johan Persson)
Gidon Saks (foto: Johan Persson)

Twee sopranen, vier mezzo’s, twee baritons en een bas werken vanaf 1 augustus onder leiding van Gidon Saks aan zelfgekozen repertoire dat varieert van ‘Una donna a quindici anni’ (Despina) uit Così fan tutte van Mozart tot ‘Ilacerato spirito’ (Fiesco) uit Simone Bocanegra van Verdi.

Elke workshopdag begint met een besloten groepsles waarna de eerste masterclass begint. Luisteraars zijn vanaf 11.40 uur (tegen betaling) welkom. De pianobegeleiding van de workshops wordt verzorgd door Jean-Baptiste Milon.

Docent Gidon Saks werd geboren in Israël, groeide op in Zuid-Afrika en heeft in een aantal grote operahuizen rollen gezongen als Flint in Billy Budd, Hagen in Götterdämmerung en Scarpia in Tosca. Hij is onder meer staflid van het conservatorium in Gent.

De workshops worden van 1 tot en met 4 augustus gehouden in het Wennekerpand in de Vijgensteeg 2 in Schiedam. Aan het eind van de vierdaagse is er een slotconcert op zondag 4 augustus om 19.30 uur. Dat wordt gehouden in de Schiedamse Korenbeurs, Lange Haven 145. Voor het bijwonen van de eindpresentatie betalen bezoekers een vrije bijdrage.

Opera aan de Schie organiseert op 14 en 15 september weer een eigen festival en biedt in het najaar masterclasses met onder anderen Wiebe-Pier Cnossen, Wiebke Göetjes en Sytse Buwalda.

Het complete programma staat op de website www.vzwcooperarti.org.

Meer info rond Gidon Saks kunt u vinden op www.intermusica.co.uk/saks.

Vorig artikel

Interview Helena Rasker: Troparion in Delft

Volgend artikel

Antonacci zingt Wagner met RPhO

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.