Home » Binnenkort

Antonacci zingt Wagner met RPhO

Amsterdam1 augustus 2013

door

Anna Caterina Antonacci deelt op dinsdag 20 augustus het podium van het Concertgebouw in Amsterdam met het Rotterdams Philharmonisch Orkest onder Yannick Nézet-Séguin, voor een uitvoering van onder meer de Wesendonck-Lieder van Richard Wagner.

Anna Caterina Antonacci (foto: Benjamin Ealovega).

Anna Caterina Antonacci (foto: Benjamin Ealovega).

Het werk van Wagner is geen repertoire dat de bekende sopraan Anna Caterina Antonacci vaak op haar lessenaar heeft staan. Op 20 augustus maakt ze in de Robeco SummerNights een uitzondering, als ze de vijf Wesendonck-Lieder zal zingen.

Wagner schreef de liederen op gedichten van Mathilde Wesendonck, voor wie hij een ‘onmogelijke liefde’ koesterde, aldus het Concertgebouw. Het lied ‘Träume’ liet hij onder haar slaapkamerraam uitvoeren. Dat lied diende ook als een voorstudie voor zijn opera Tristan und Isolde.

Een ander liefdespaar, Romeo en Julia, staat centraal in een fantasie-ouverture van Tsjaikovski, dat het Rotterdams Philharmonisch Orkest onder chef Yannick Nézet-Séguin eveneens zal uitvoeren.

Verder speelt het Rotterdamse orkest de vijfde symfonie van Sergej Prokofjev, een werk dat de componist opdroeg ‘aan de mensheid’. Nézet-Séguin dirigeerde deze symfonie eerder bij het Londen Symphony Orchestra.

Het concert begint om 20.00 uur in de Grote Zaal. Zie voor meer informatie en het boeken van kaarten de website van het Concertgebouw.

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.